Brinemo da vaša
djeca budu sretna

i kada niste s njima

Novosti /

CILJ: NAJBOLJE OSPOSOBLJAVANJE KOJE BUDUĆE DADILJE MOGU DOBITI

     

 

   Obiteljsko čuvanje djece (skrb o djeci u domu dadilje) novo je zakonsko područje o kojem se jako malo zna u Hrvatskoj. Tražili smo najbolji način da svojim znanjem i iskustvom dođemo do budućih dadilja. Suradnja s nekim od centara za edukaciju je logičan sljed. Našu viziju i misao vodilju da iz centara za edukaciju trebaju izaći osobe koje će biti pravovaljano informirane i osposobljene da zaista pokrenu obrt prepoznalo je Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski s kojim je sklopljena poslovna suradnja. Više o tome možete pročitati ovdje.

      Voditeljica stručnog Programa osposobljavanja za poslove dadilja je osoba koja je postavila osnovne smjernice za djelatnost dadilje u Zakonu o dadiljama kroz rad u radnoj skupini za izradu Prijedloga ZOD-a, predložila prostorne uvjete i dala smjernice za Program osposobljavanja za poslove dadilje kroz rad u povjerenstvu MZOS-a. Sudjelovala je u regionalnom uvođenju obiteljskog čuvanja djece  u dalekoj Australiji, te sama radila kao dadilja u svom domu i u domu roditelja. Predsjednica je HUD-a.

  Ostali predavači su svaki na svoj način došli u doticaj s obiteljskim čuvanjem djece i/ili su stručnjaci za svoje područje. Tako će nam obrtništvo predavati magistra ekonomije koja je sudjelovala u otvaranju prvih obrta za čuvanje djece u Hrvatskoj i koja je izradila njhovu financijsku konstrukciju. Prvu pomoć predavati će doktorica medicine koja je od djetinjstva povezana s obiteljskim čuvanjem djece i trenutno radi u Hitnoj pomoći. Komunikacijske vještine i psihosocijalna obilježja djece predavati će naša poznata psihologinja.

Polaznici/e će imati jedinstvenu mogućnost u Hrvatskoj obavljati praktičnu nastavu kod dadilja koje se obiteljskim čuvanjem djece bave godinama i aktivno su sudjelovale u izradi Zakona o dadiljama. Na taj način će steći najbolji uvid što kvalitetno obiteljsko čuvanje djece znači u praksi.

   Smatramo da samo najkvalitetnijim predavačima i najkvalitetnijom praktičnom nastavom koje u ovom trenu imamo u Hrvatskoj za ovo specifično područje možemo odista osposobiti ljude koji će pokrenuti ovu djelatnost i voditi je ka profesionalizmu.

 

Autor: Vesnica Rašić

Hrvatska udruga dadiljaHrvatska udruga dadilja