Brinemo da vaša
djeca budu sretna

i kada niste s njima

Postanite član naše udruge /

Ukoliko želite postati naš član, molimo vas da ispunite odgovarajuču pristupnicu ispod i pošaljete nam na hrvatska.udruga.dadilja@gmail.com ili poštom na adresu Hrvatska udruga dadilja, Opatijski trg 10, 10000 Zagreb.

Pristupnica za redovite članove - preuzmi OVDJE.

Pristupnica za podupirajuće članove - preuzmi OVDJE.

Hrvatska udruga dadilja

Vesnica (Vesna) Rašić, rođena je 1961. godine u Zagrebu gdje je završila Pedagošku akademiju. Gotovo osam godina radila je kao odgajateljica u vrtićima Grada Zagreba. Ima sina i kćer. U Australiji je s obitelji provela deset godina. U Brisbane-u je 1997. završila studij učiteljstva koji je između ostalog bio namjenjen vođenju i upravljanju dječjim centrima i izradi propisa u odgoju i obrazovanju. Bila je članica regionalnog Upravnog odbora u Queensland-u koji je bio zadužen za uvođenje i vođenje obiteljskog čuvanja djece na tom području. Kao roditelj koristila je usluge privatnih dadilja, obiteljskog čuvanja djece i dječjih vrtića. 2000. je u Brisbaneu osnovala i rukovodila školom za djecu hrvatskih iseljenika. Otvorila je i svoj obrt za obiteljsko čuvanje djece te se aktivno uključila u rad Vijeća za taj vid skrbi o djeci.

Vrativši se u Hrvatsku, 2003. uključila se u inicijativu Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži te napisala Program i Pravilnik za izvaninstitucijsku skrb o djeci mlađe predškolske dobi. Tri godine je bila podpredsjednica Udruge za roditelje "Korak po korak". Vodila je agenciju za dadilje za posredovanje pri zapošljavanju, te sama radila kao privatna dadilja. Predavala je engleski jezik u državnim i privatnim školama, te se bavila prevođenjem.

2010. osnovala je Hrvatsku udrugu dadilja koja okuplja dadilje s područja cijele Hrvatske. Dolaskom nove Vlade na vlast 2012. lobira i zalaže se za pokretanje zakonske regulative za dadilje koje o djeci skrbe u svom domu. Predavala je predmet "Organizacija rada dadilja" na Pučko otvorenom učilištu. Upozorava na nepravilnosti u dosadašnjem školovanju dadilja, reagira u "slučaju Delnice" i pokreće inicijativu za školovanje dadilja kroz program koji bi bio jedinstven za područje cijele Hrvatske. Kao predstavnica HUD-a članica je radne skupine za izradu Nacrta prijedloga zakona o dadiljama gdje predlaže niz mjera i članaka važnih za rad dadilja u obiteljskom čuvanju djece i praktičnu primjenu zakona.